Àrea d'acció territorial i serveis urbans

Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

Cloenda del programa de formació Treball als Barris de l’Espirall de Vilafranca

16 de desembre de 2013

Divendres va tenir lloc la cloenda dels plans d'ocupació de Treball als Barris 2013, amb l'entrega de diplomes a l'alumnat participant. Les regidores de Formació i Ocupació, M. Josep Tuyà, i de Llei de Barris, M. Dolors Rius, van presidir l'acte a les instal·lacions de l'Associació de Veïns de l'Espirall. Tuyà va assenyalar que amb l'acció del programa de Treball als Barris s'aconsegueixen diversos objectius alhora, destacant la “formació de persones, la millora de la renda de les famílies i l'impuls del voluntariat al barri”. La regidora va explicar que, després de 5 anys treballant a l'Espirall en aquesta línia, des del Departament de Formació i Ocupació de l'Ajuntament de Vilafranca “volem continuar contribuint al desenvolupament econòmic i social del barri”. En aquest sentit, la regidora de Llei de Barris, M. Dolors Rius, va informar que la Generalitat de Catalunya ha concedit una pròrroga excepcional a l'Ajuntament de Vilafranca per completar les intervencions a l'Espirall “amb tranquil·litat econòmica, però sobretot, ens permetrà acollir-nos de nou al programa de Treball als Barris”. Rius va comentar que el contingut dels cursos s'adaptarà al context, “aprofitant les noves possibilitats i oportunitats d'ocupació”. 
El regidor i Tinent l'Alcalde de l'àrea de Serveis a les Persones, Ramon Zaballa, també va intervenir a l'acte, en qualitat de representant municipal, però també com a director d'una escola participant en el projecte formatiu. L'escola Pau Boada del barri de l'Espirall ha acollit algunes de les persones que s'han format en l'àmbit de l'educació, una experiència que Zaballa ha qualificat d'enriquidora “perquè els centres també hem aprofitat la vostra estada formativa per millorar coses”. 
L'acte va continuar amb la intervenció de quatre persones que han participat dels programes formatius, que van explicar la seva experiència. La seva va ser una intervenció emotiva amb referències al públic assistent, companys seus en aquesta etapa de formació. Per acabar, es va fer el lliurament dels diplomes que acrediten la formació rebuda.