Àrea d'acció territorial i serveis urbans

Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Tothom per un Barri

Tothom per un barri és un documental que reflecteix les diferents visions, experiències i sentiments dels veïns i veïnes del barri de l'Espirall de Vilafranca del Penedès. El documental és una iniciativa de la comissió ciutadana ‘Gent del Barri', en el marc del projecte d'intervenció integral al barri de l'Espirall de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

Els membres d'aquesta comissió van proposar la realització de la pel·lícula i també van proposar un llistat de personatges, una trentena de veïns i veïnes de totes les edats que aporten les seves vivències en relació amb el barri. Manifesten la seva opinió sobre diferents aspectes que caracteritzen l'Espirall, recorden com hi van arribar i quina relació s'estableix amb la resta de la ciutat, expliquen com ha canviat el barri i com el veuen a l'actualitat, en definitiva, confereixen la identitat d'aquest barri des de l'experiència viscuda, els sentiments actuals i els desigs de futur.

Acte de presentació^

La presentació del documental, oberta a tothom, va tenir lloc el dissabte 24 d'octubre a les 19 hores a l'església de la Mare de Dèu de Montserrat, al barri de l'Espirall. La regidora de Barris de l'Ajuntament de Vilafranca, Maria Dolors Rius, va presidir l'acte, assenyalant la bona feina que s'està fent des dels grups de participació ciutadana creats en el marc del projecte de Llei de Barris. També hi van intervenir Ascen Cámara i Àngel Lumbreras com a portaveus de la comissió ciutadana ‘Gent del Barri'. Ells van explicar que el seu treball a la comissió és en benefici del barri i del seu veïnat i van convidar a tots els que ho vulguin a formar-ne part.

Després de la projecció de la pel·lícula, realitzada per la productora Punt TV i amb una durada de 25 minuts, es va fer un acte de reconeixement als protagonistes de ‘Tothom per un barri', com a agraïment a la seva col·laboració desinterassada que ha fet possible la realització del documental.

El documental^

Escoles, biblioteques i d'altres equipaments i entitats de Vilafranca disposen de còpies en DVD per fomentar-ne la difusió.